Ідеолога "руского міра" забанили в Мінську

Група молоді в Мінську закрикувала виступ одного з лідерів російського "Антимайдану" та ідеолога "руского міра" Миколая Старікова

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Російську службу BBC.

Група молоді скандувала під час виступу Старікова "Чемодан-вокзал-Россия!" та "Слава Украине!" Згодом її вивела з залу охорона. За нею певна частина аудиторії залишила зал.

Ці події відбулися в "Домі Москви" в Мінську – єдиному, де російському порталу "Русь молодая" вдалося організувати виступ Старікова.

Дві інші компанії, які попередньо погодились надати приміщення, відмовились від заходу. В культовому книжковому магазині "Светач" відмовили. Пославшись на технічні причини. А готель "Беларусь" відмовився надавати свою залу без пояснення причин.

Напередодні візиту Старікова до Мінська в соціальних мережах розгорнулася кампанія проти його приїзду. Білоруські сайти цитували висловлювання Старікова і характеризували його як войовничого прибічника "руского міра", який підтримав анексію Криму та вимагає розчленування України.

Старіков відомий як засновник та ідеологічний лідер громадської організації "Профспілка громадян Росії" та партії "Великое Отечество", один з лідерів руху "Антимайдан".

Як зазначає BBC, практично вперше у Білорусі з оцінками супротивників пропаганди "руского міра" погодились номінально комерційні та контрольовані державою структури.

Раніше Білорусь не пустила до себе "дочку" російської авіакомпанії "Аерофлот" лоукостера "Победа".