Прогресу у питанні обміну заручниками немає, - прес-секретар Кучми

Українська сторона в Тристоронній контактній групі вимагає звернути увагу на необхідності активізації процесу обміну незаконно затриманими особами

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Facebook прес-секретаря другого президента України Леоніда Кучми Дарки Оліфер.

"На жаль, систематичні обстріли позицій Збройних Сил України з боку представників окремих районів Донецької та Луганської областей не дають ефективно працювати підгрупах з економічних, гуманітарних та політичних питань", - написала вона.

За її словами, ОБСЄ, як і раніше, не отримала доступу до місць відведення військової техніки представників окремих районів Донецької та Луганської областей, а також не отримала доступу на непідконтрольну Україні частину українсько-російського кордону.

"За результатами засідання Тристороння контактна група ухвалила відповідне звернення. Воно буде опубліковане трохи пізніше", - повідомила Оліфер.

Вона наголосила, що Україна вимагає допуску міжнародних організацій та їхніх експертів, зокрема, організації "Лікарі без кордонів", на території окремих районів Донецької та Луганської областей – для того, щоб забезпечити розподіл гуманітарної допомоги серед мирних жителів цих територій Донбасу.