США погодились продати Саудівській Аравії авіабомб на $1,3 млрд

Зовнішньополітичне відомство Сполучених Штатів схвалило продаж збройним силам Саудівської Аравії авіабомб на суму $1,29 млрд

Такі дані озвучив в ході брифінгу в Держдепартаменті прес-секретар Марк Тонер, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Reuters.

Зокрема, уряд саудитів замовив у американців боєприпаси типу "повітря-земля" і необхідне для доставки вантажів і бомбометання обладнання. Виробники бомб - компанії Boeing і Raytheon.

За даними джерела, в ході бомбардувань позицій повстанців-хусит в Ємені і терористів Ісламської держави в Сирії Саудівська Аравія витратила чимало авіабомб, чим і була продиктована необхідність поповнити запаси.

Укладення такої угоди підтверджує обіцянку глави США Барака Обами допомагати саудитам та іншим сунітським союзникам Перської затоки, відзначає агентство.

Повідомляється, що постачання на Близький Схід будуть включати 22 000 "розумних" і "тупих" (вільнопадаючих) авіабомб, включаючи тисячі бомб GBU-10 з системою лазерного наведення на ціль. Крім цього, партія озброєння буде містити п'ять тисяч систем JDAM, що дозволяє перетворити "тупі" бомби під всепогодні боєприпаси.