У Києві невідомі крадуть меморіальні дошки

У центрі Києва невідомі викрали меморіальні дошки на честь всесвітньо знаменитого піаніста Володимира Горовиця та поета і письменника Бориса Пастернака

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на офіційний сайт МВС.

Обидві крадіжки сталися в Шевченківському районі столиці. Розпочато кримінальне провадження за статтею 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

МВС зазначає, що правоохоронці направили відповідні запити до комунальних підприємств, щоби з’ясувати, на чиєму балансі перебувають викрадені речі. Також правоохоронці обстежують прилеглу територію на наявність камер відеоспостереження та встановлюють можливих свідків інциденту.

Про те, що викрадено саме таблички Горовиця й Пастернака повідомляє сайт Єврейського фонду в Україні. Дошка на честь піаніста знаходилась на будинку по вулиці Коцюбинського, 12. Дошка на честь Пастернака – на будинку по вулиці В'ячеслава Липинського, 9 (колишня Чапаєва).

Фото: kiev-foto.info

Це вже не перший подібний випадок в столиці. Раніше точно так же щезли таблички на честь російського міністра Петра Столипіна та українського письменника Петра Панча.