ВР оскаржить рішення про незаконність своєї згоди на арешт Мосійчука

Представник Ради Аркадій Лаптієв прогнозує, що парламент оскаржить у Верховному суді рішення Вищого адміністративного суду про визнання незаконною та скасування постанови парламенту про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука

Як передає кореспондент УНІАН, про це Лаптієв сказав у коментарі журналістам після завершення засідання ВАСУ, повідомляє Еспресо.TV.

Представник парламенту зазначив, що необхідно отримати повний текст судового рішення.

"І у відповідності з тими доказами, які вже надавалися суду, будемо звертатися у відповідності з встановленим законом строком до Верховного суду України", - сказав Лаптієв.

На питання, чи парламент точно оскаржить рішення ВАСУ у Верховному суді, він зазначив, що необхідно буде вивчити постанову адмінсуду, його позицію і визначити, чому в рішенні не було враховано позицію відповідача.

"І відповідно подамо", - додав представник парламенту.

На питання про подальшу долю справи проти Мосійчука, адже прокуратура просить про взяття його під варту, а ВАСУ скасував постанову ВР про дозвіл на затримання та арешт депутата, Лаптієв відповів, що необхідно "дочекатися рішення суду і подальших дій по оскарженню, або яких-небудь інших  дій, пов'язаних з цим питанням".

Крім того, він зазначив, що постанова ВР ще не вважається нечинною, оскільки рішення ВАСУ ще не набрало чинності. Воно вступить в силу протягом 10 днів з моменту ухвалення.

"Однак якщо подається заява до Верховного суду України, то вже після рішення ВСУ, який, якщо знайде підстави, відкриє і перегляне (це справа — ред.)", - сказав Лаптієв.

Нагадаємо, що сьогодні, 17 листопада, Вищий адмінсуд скасував арешт Мосійчука

Варто додати, що раніше Печерський райсуд Києва не продовжив термін тримання під вартою нардепа від "Радикальної партії" Ігоря Мосійчука.

У Верховній Раді за розпорядженням спікера Володимира Гройсмана зняли табличку Мосійчука. Його обвинувачують в отриманні хабара. За словами Мосійчука, зізнання він дав під тортурами.