Делегація NASA вперше відвідає Україну

Делегація NASA відвідає Україну 19-20 листопада з метою обговорення питань розширення співпраці у космічній сфері та перспективних спільних проектів

Про це повідомляє "Інтерфакс", передає Еспресо.TV.

У програмі візиту зустріч заступника адміністратора Національного космічного агентства США з питань пілотованих космічних операцій Вільяма Герстенмайера з керівництвом ДКАУ. Також заплановано відвідування провідних підприємств ракетно-космічної галузі України: ДП "КБ" Південне "ім. Янгеля" та ДП "Південний машинобудівний завод ім. Макарова".

Повідомляється, що угода між урядами України та США про співробітництво у сфері дослідження та використання космічного простору в мирних цілях підписана сторонами 1994 року і продовжена 2008-го.

Серед перспективних проектів, що реалізуються сьогодні Україною й США в космічній сфері, міжнародна програма NASA із запуску вантажів до МКС за допомогою створеної за участю України нової ракети-носія (РН) середнього класу Antares. В українській космічній галузі пропонують США співробітництво, у тому числі в області ракетного двигунобудування.

Як зазначається, в історії українсько-американських відносин у космічній сфері цей візит є першим офіційним візитом керівництва NASA в Україну.

Нагадаємо, Україна і Сполучені Штати ведуть переговори щодо створення космічної ракети без залучення Росії. Вже досягнуто домовленості щодо інтенсифікації контактів за низкою практичних напрямів.