Дві книги про Майдан презентують одночасно у Києві та Варшаві

З нагоди другої річниці початку Революції Гідності дві книги про Майдан презентують одночасно у Києві та Варшаві

Про це повідомив на прес-конференції у середу голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, передає Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Одним з наймаштабніших проектів Українського інституту національної пам'яті є проект "Майдан: усна історія". Нами записано близько 500 годин інтерв'ю учасників Майдану. Цієї п'ятниці, 20 листопада, з нагоди двох років початку Революції Гідності, в київському MediaHub о 18:00 буде презентація першої книги серії, яка називається "Майдан від першої особи. 45 історій Революції Гідності", - сказав В'ятрович. 

Він наголосив, що цю роботу інститут проводив по всіх обласних центрах України.

"Паралельно у Варшаві відбудеться презентація іншої книжки - під назвою "Вогонь Майдану. Щоденник революції. 21 листопада 2013 - 22 лютого 2014", підготовлена Українським інститутом національної пам'яті спільно з польською Фундацією Осередку "Карта". Я переконаний, що ці публікації зроблять певні незворотні зміни - вони назавжди зафіксують те, що насправді сталося в Україні два роки тому", - зауважив голова.

Нагадаємо, що 21 листопада - День Гідності та Свободи, слоганом і темою відзначення у цьому році буде "Вільні творять майбутнє". У суботу в кінотеатрі "Україна" для родин Героїв Небесної Сотні відбудеться закритий показ фільму "Зима у вогні".