Франція ввела надзвичайний стан на своїх заморських територіях

Влада Франції прийняла рішення поширити режим надзвичайного стану, введений в суботу після серії паризьких терактів, на свої заморські володіння

Про це заявив міністр у справах заморських володінь Франції Жорж По-Ланжвен, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "РИА Новости".

"У зв'язку з недавніми змінами, про які оголосив президент республіки, для відповіді на терористичну загрозу уряд вирішив поширити режим надзвичайного стану на території Гваделупи, Гвіани, Мартініки, Майотти, Реюньона, а також Сен-Бартелемі та Сен-Мартен", - заявила міністр у своєму комюніке.

Гваделупа, Сен-Мартен, Сен-Бартелемі та Мартініка - це все карибські володіння Франції. Реюньон і Майотта знаходяться поблизу острова Мадагаскар в Індійському океані.

У розташованій біля екватора французькій Гвіані в Південній Америці знаходиться європейський космодром "Куру".

Відомостей про введення режиму надзвичайного стану на французьких територіях біля Канади (Сен-П'єр і Мікелон), в Океанії (Французька Полінезія, Волліс і Футуна, Кліппертон, Нова Каледонія) і на Французьких Південних і Антарктичних територіях не надходило.

У п'ятницю, 13 листопада, в Парижі сталася серія терактів. Невідомі відкрили стрілянину в одному з ресторанів, три вибухи пролунали в безпосередній близькості від стадіону "Стад де Франс", де проходив товариський матч футбольних збірних Франції та Німеччини, на якому був присутній французький президент Франсуа Олланд.

Крім того, на рок-концерті в театрі "Батаклан" невідомі захопили заручників.

У терактах загинуло щонайменше 129 осіб, близько 300 людей були поранені.