Криворізька ТВК дозволила перерахунок голосів на одній дільниці

У Кривому Розі територіальна виборча комісія вирішила перерахувати голоси тільки на одній виборчій дільниці

Про це написав народний депутат Ярослав Маркевич (фракція "Самопоміч") на своїй сторінці в Facebook, передає Еспресо.TV.

За його словами, виборча комісія відмовилася розглянути скарги, а потім встановити результати виборів, і відразу переступила до реєстрації депутатів.

"У зв'язку з цим на годину ночі у Кривого Рогу (на думку виборчої комісії) є законно обраний мер і депутати", - повідомив депутат.

Ця ж комісія, як зазначив Маркевич, призначила засідання міської ради на 9 ранку 18 листопада, і лише потім обіцяла приступити до розгляду скарг "Розуміючи, що проукраїнську громадськість треба задобрити/відволікти комісія (з барського плеча) дозволяє нам зробити перерахунок на ОДНІЙ виборчій дільниці. Інші скарги (21 штука) - відмовити", - сказав депутат.  

Повідомлялося, що в Кривому Розі біля приміщення місцевої виборчої комісії проходить акція протесту проти фальсифікації виборів, яка почалася ввечері у вівторок, 17 листопада. Місцеві жителі, які беруть у ній участь, впевнені, що перемога Юрія Вілкула у другому турі виборів міського голови була забезпечена за рахунок системних порушень на ряді ділянок, які спотворили результат волевиявлення городян. 

Нагадаємо, за офіційними даними, в Кривому Розі за чинного міського голову, представника "Опозиційного блоку" Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця "Об'єднання "Самопоміч" Юрія Милобога - 49,79%. Різниця між кандидатами - 752 голоси.

У "Самопомочі" не згодні з результатами виборів і збираютьсяоскаржити їх у суді.