Лавров назвав теракт у Єгипті нападом на Росію і пообіцяв самооборону

У Кремлі заявили, що теракт щодо російських громадян на борту аеробуса "Когалимавіа" над Синайським півостровом вважають нападом на Росію і будуть здійснювати "самооборону"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Интерфакс.

"Щодо наших дій. Як підкреслив президент, вони будуть грунтуватися на статті 51 Статуту ООН. Ця стаття передбачає право будь-якої держави на індивідуальну або колективну самооборону в разі нападу на нього, а терористичний акт над Синайським півостровом був саме нападом на російських громадян, що рівнозначно нападу на державу", - заявив очільник дипломатичної служби Росії Сергій Лавров на прес-конференції у середу.

Він запевнив, що право на самооборону буде реалізовуватися всіма доступними засобами: і політичними, і військовими, і за допомогою спеціальних служб, і розвідки.

Раніше Володимир Путін попередив, що Росія в ході пошуку винних у катастрофі А321 керуватиметься статтею 51 Статуту ООН про право на самооборону.

"Всі, хто спробує посприяти злочинцям, повинні знати, що наслідки від спроб приховування лежатимуть повністю на їхніх плечах", - сказав Володимир Путін і заявив про посилення авіаударів у Сирії.