МЗС просить українців не літати на Синайський півострів

Міністерство закордонних справ України рекомендує на час розслідування причин катастрофи літака А-321 утриматися від туристичних поїздок до Шарм-ель-Шейха та інших курортів, розташованих на півдні Синайського півострова

Про це повідомляє прес-служба МЗС, передає Еспресо.TV.

"Громадянам України, які вирішили відвідати Єгипет, рекомендуємо зважати на безпекову ситуацію та враховувати такі рекомендації МЗС України: категорично не рекомендується здійснювати поїздки і перебувати на півночі та в центральній частині Синайського півострова, здійснювати також поїздки у пустельні райони на захід від долини ріки Ніл, виявляти підвищену пильність при відвідуванні північного узбережжя Єгипту, столиці країни та дельти ріки Ніл, туристичних місць в долині Нілу та на узбережжі Червоного моря (курорти міст Хургади, Ель-Гуни, Сафаги, Затоки Макаді та Затоки Сома)", - застерігають у відомстві.

Під час перебування на території Єгипту МЗС України також наполегливо рекомендує виявляти підвищену увагу та обережність, не залишати без нагальної потреби місця організованого відпочинку, які знаходяться під охороною і наглядом сил безпеки.

"У разі різкого загострення ситуації, необхідно неухильно виконувати вказівки посадових осіб, відповідальних за безпеку у місці проживання. Громадянам рекомендується зберігати в доступних місцях документи, кошти і речі, що знадобляться у випадку термінового залишення місця проживання. У разі потрапляння у надзвичайну ситуацію громадянам необхідно якомога швидше повідомити про це на "гарячу лінію" Посольства України в Єгипті (+201000039648) або МЗС України (+38 044 238 16 57)", - наголошують в Міністерстві закордонних справ.

Нагадаємо, у російському ФСБ визнали, що літак Airbus A123 упав через бомбу. Кремль назвав теракт "нападом на всю країну" і пообіцяв розпочати "самооборону".

В свою чергу, терористи з "Ісламської держави" заявляють, що підірвали російський літак саморобною бомбою із бляшанки.