Плотницький так і не приїхав на суд у справі Савченко

Суд у Донецьку Ростовської області Росії у справі української льотчиці та народного депутата Надії Савченко 18 листопада відновив засідання

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Радіо Свобода".

Як розповіли адвокати Савченко, спочатку в суді оголосили перерву, оскільки в Басманному суді Москви, де через відеозв’язок мають допитувати свідків, йшов інший процес.

На даний час відеозв’язок із Басманний судом налагоджений, зачитують свідчення потерпілого Денисова, оператора ВГТРК, які він дав на слідстві.

Наразі невідомо, чи приїде на засідання ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький. Минулого тижня він підтвердив намір брати участь у суді в справі Савченко. На його свідченнях значною мірою будуються аргументи сторони обвинувачення. На даний час Плотницького в суді немає.

Надію Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.