Посла України в ООН скоро змінять, - замглави АП

В Адміністрації президента України підтвердили, що незабаром відбудеться заміна постійного представника України при ООН Юрія Сергєєва

Про це заявив заступник голови Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", передає Еспресо.TV з посиланням на Європейську правду.

"Ми високо цінуємо роботу Юрія Сергєєва на посаді постійного представника, який є дипломатом вищого сорту. Він це наочно довів, коли в найтяжчі часи російської агресії забезпечував солідарність міжнародної спільноти з Україною на майданчику ООН. Разом з тим, в дипломатії є правило ротації послів після перевищення граничного строку їх перебування на чолі дипустанови", - сказав Єлісєєв.

Він зауважив, що з цієї ротації не потрібно робити ні трагедії, ні зайвої сенсації.

"Тому є цілком логічним рішення глави держави так сказати влити свіжу кров і надати новий імпульс роботі дипустанови. Безумовно, новий український постпред повинен бути високопрофесійним дипломатом і володіти необхідним набором практичних знань і досвідом багатосторонньої дипломатії, щоб без втрати часу на адаптацію почати активне і результативне забезпечення членства України в раді безпеки ООН", - наголосив заступник.