Росія через Крим не підтримала резолюцію МАГАТЕ в ООН

Росія у вівторок не підтримала резолюцію Генеральної Асамблеї ООН у підтримку діяльності Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), оскільки в доповіді ядерні об'єкти анексованого Криму віднесені до України

Разом з Росією при голосуванні утрималися 10 держав, у тому числі Болівія, Венесуела, Зімбабве, Куба, Нікарагуа, Сирія, Судан, Танзанія і Чад, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

99 країн підтримали документ, серед них - Білорусь, Казахстан, США та Україна. Ще 84 держави, в тому числі Вірменія, Азербайджан і Сербія, взагалі не відзначилися на табло для голосування.

Пояснюючи рішення утриматися при голосуванні, постійний представник Росії при всесвітній організації Віталій Чуркін зазначив, що в додатку до доповіді МАГАТЕ міститься твердження, яке, на його думку, "не відповідає дійсності", про те, що Севастополь протягом усього звітного періоду доповіді (2014 рік) входив до складу України.

У свою чергу, американська делегація побачила у позиції Росії спробу виправдати незаконну анексію Криму в порушення резолюції Генасамблеї про територіальну цілісність і суверенітет України. З аналогічною позицією висловився і український постпред Юрій Сергєєв.