Росія покарає свого чемпіона, який посмів виступити на міжнародному турнірі

Всеросійська федерація легкої атлетики (ВФЛА) хоче дискваліфікувати свого спортсмена Віктора Угарова, який виграв марафон у японському місті Канадзава

Угаров, попри заборону російським спортсменам виступати на міжнародних змаганнях, виграв старт через два дні після відсторонення ВФЛА, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Р-Спорт".

"Так вийшло, що 13 листопада пізно ввечері вони приймають це рішення, а мій чоловік вже з 12 листопада був у Японії. У нього зв'язок там не працював. Японці його допустили до старту, і він виграв марафон. А тепер наша федерація говорить про те, що Угарова треба дискваліфікувати рочки так на два або на чотири. Просто за те, що людина налаштовувалася і не цікавилася подіями в світі! За що дискваліфікувати?" - обурюється дружина легкоатлета бігунка Христина Угарова.

Тим часом Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) вже позбавила росіянина золотої медалі і призових за перемогу в марафоні.

Як уже повідомлялося, російські легкоатлети, які порушать заборону IAAF на виступ на міжнародних турнірах, піддадуться санкціям з боку ВФЛА аж до дискваліфікації.

Рада IAAF 13 листопада визнала непереконливим звіт ВФЛА про боротьбу з допінгом і тимчасово призупинила членство Російської Федерації в цій міжнародній організації. Існує ймовірність, що збірна Росії з легкої атлетики не зможе взяти участь в Олімпійських іграх-2016 в Бразилії.