Росіяни на Олімпіаду-2018 поїдуть з гвинтівками "Калашников"

Російські біатлоністи повинні отримати нові гвинтівки концерну "Калашников" до Олімпіади-2018

Сьогодні підприємство підписало угоду з Союзом біатлоністів Росії (СБР) про кооперацію в розробці і виробництві російської зброї для біатлону, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ТАСС".

"Об'єднання зусиль з Союзом біатлоністів Росії дозволить створити сприятливі умови для прискорення розвитку цього виду стрілецької продукції, відповідного сучасним вимогам і передовим тенденціям в професійному спорті. Ми докладемо всіх зусиль, щоб вже на зимовій Олімпіаді-2018 в південнокорейському Пхенчхані російська збірна брала участь з модернізованими Іжевськими гвинтівками", - каже генеральний директор концерну Олексій Криворучко.

"Калашников" забезпечить СБР сервісною підтримкою, ремонтом і обслуговуванням виробленої вітчизняної продукції, а також постачанням запасних частин і приладдя до виробленої зброї. До кінця 2015 року буде організовано мобільний сервісний центр, який з 2016 року супроводжуватиме спортсменів на найбільших змаганнях по всій Росії, а в середньостроковій перспективі і за кордоном.

Крім того, в рамках угоди СБР отримає можливість випробовувати гвинтівки на базі власної контрольно-випробувальної станції "Калашникова", що дозволяє тестувати всі види стрілецької зброї до запуску його в серійне виробництво.