Стало відомо, автори яких творів можуть отримати антипремію за найгірший опис сексу

Антипремія оприлюднила короткий список письменників-номінантів, до якого потрапили 8 творів авторів з США та Великої Британії

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Guardian.

Британський музикант і поет, засновник рок-групи The Smiths Стівен Патрік Морріссі потрапив у короткий список антипремії Bad Sex Award, яка вручається за найгірший опис сексу в художній літературі. Журі відзначило його роман List of the Lost , опублікований 24 вересня 2015.

Видання наводить невеликий уривок з книги, який можна перекласти приблизно так: "Еліза і Езра згорнулися в одну сніжну грудочку, що хихикала, повнообразного злиття, кричущу і волаючу. Вони грайливо покусували один одного і немов витягали з небезпечного і галасливого витка сексуального насильства - від грудей Елізи, схожих на барила, і крізь волаючі уста Езри…".

Крім Морріссі, в шорт-лист потрапили ще чотири людини, переважно професійні письменники, - американці Еріка Йонг, Лорен Грофф, Джошуа Коен і Олександр Хемон (боснієць за походженням).

Увагу журі привернула і книга "Називайте мене Дейв" Майкла Ешкрофта та Ізабель Оукшотт, зокрема припущення, що "майбутній прем'єр-міністр вставляв інтимні частини тіла в рот тварини". Йдеться про поширений, але не підтверджений анекдот, що у студентські роки прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон робив цей ритуал як частину церемонії посвячення у члени Гавестонської спільноти.

"Ствердження було так слабо підтверджене, що скидалося на вигадку, але, на жаль, біографи продемонстрували необґрунтовану літературну веселість, щоб заслужити серйозну увагу", - зазначають у Bad Sex Award.

Щодо інших номінантів, то можливість потрапити до шорт-листу антипремії Річард Бауш отримав через опис сексуальних сцен на тлі бомбардування веж-близнюків, а Олександр Хемон – під час зомбі-апокаліпсису. 

Книга Еріки Йонг "Fear of Flying" була опублікована задовго до того, як започаткували премію, тому до шорт-листу вона потрапила завдяки іншому роману.

Переможця антипремії визначать 1 грудня.

Bad Sex Award була заснована в 1993 році журналом Literary Review. У різні роки її отримували Себастьян Фолкс, Норман Мейлер, Салман Рушді, Томас Вулф і Габріель Гарсіа Маркес.

Нагадаємо, минулого року її переможцем став Бен Окрі.