У боротьбі проти "ІДІЛ" ЄС та США не повинні забувати про Україну, - Нуланд

Євросоюз та США не повинні забувати про Україну за боротьбою проти "Ісламської держави"

Про це не Берлінській конференції з безпеки заявила помічниця держсекретаря Сполучених Штатів Вікторія Нуланд, передає Еспресо.TV з посиланням на 5 канал.

Вона зазначила, що світ повинен продовжити тиснути на Росію та сепаратистів на Донбасі, щоб змусити їх виконати всі Мінські домовленості.

"Навіть, якщо ми зосередимо свої зусилля на "Ісламській державі", ми не повинні забувати, що два роки тому майже мільйон українців тижнями стояли на Майдані, вимагаючи від свого уряду те, що у нас всіх вже є: поваги до людини, демократії, прозорого правління та правосуддя. Коли Янукович повернувся до Європи спиною, Україна не відмовилася від свого вибору. Тепер ми маємо допомогти Україні пройти через це. Ми повинні змусити Росію та сепаратистів виконати всі Мінські домовленості. І ми мусимо подовжити санкції проти РФ, доки вона не поверне Україні кримський півострів", - заявила Нуланд.

Варто зазначити, що останнім часом увага Заходу до України зменшилася через загострення ситуації у Сирії та теракт у Парижі, влаштований ісламістами.

Нагадаємо, увечері 13 листопада в Парижі відбулася серія терактів у різних районах міста. Спочатку сталися три вибухи біля Stade De France, де проходив матч Франція-Німеччина. Крім того, терористичні атаки сталися в п'яти інших місцях Парижа. Зокрема, терористи захопили і розстріляли заручників у театрі Bataclan.

Загалом у результаті нападів загинули 129 чоловік, з них упізнали лише 103 людини. Ще понад 350 чоловік отримали поранення в результаті терактів. Відповідальність за вчинення терактів в Парижі взяли на себе бойовики "ІДІЛ".