У Росії заочно арештували обвинувачуваного у вбивстві Нємцова

Басманний суд Москви ухвалив рішення про заочний арешт Руслана Мухудінова, якого обвинувачують у вбивстві російського опозиціонера Бориса Нємцова

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російську службу BBC.

"Мій підзахисний практично не фігурує у справі, його прізвище не згадується жодним фігурантом", - стверджує адвокат Мухудінова.

За його словами, деякі обвинувачені розповіли, що до вбивства причетний дехто на ім'я "Русік", але ні повного імені, ні прізвища його не називали. Крім того, пізніше вони відмовилися від цих свідчень.

Мухудінову пред'явлені звинувачення у вбивстві і незаконному обороті зброї в рамках розслідування справи про вбивство російського політика Бориса Нємцова.

Слідчий у суді заявив, що вина Мухудінова підтверджується свідченнями обвинувачених у справі.

Слідство вважає, що обвинувачуваний міг сховатися в Об'єднаних Арабських Еміратах. Про це повідомила сьогодні в Басманному суді суддя Наталія Дудар, зачитуючи письмові матеріали справи.

Правоохоронці вважають, що за межі Росії Мухудінов виїхав під чужим паспортом. Його оголосили у федеральний та міжнародний розшук.

Нагадаємо, нещодавно російському опозиціонеру посмертно присудили премію в галузі прав людини імені Сергія Магнітського.