Вбивць Нігояна, Жизневського і Сеника досі не знайшли

Сергій Нігоян, Роман Сеник та Михайло Жизневський стали першими, хто поліг на Грушевського. Їхніх вбивць ще досі не знайшли

Про це заявив начальник управління спецрозслідувань Головного слідчого управління ГПУ Сергій Горбатюк, передає Еспресо.TV.

"22 січня були вбиті Сергій Нігоян, Роман Сеник та Михайло Жизневський, на жаль, на даний час, особи, які вчинили вбивства невідомі", - повідомив Горбатюк.

Горбатюк пояснив, що розслідування злочину ускладнилось тим, що після скоєння вбивств представниками "Беркута", було скоєно зачистку вулиця  Грушевського і Медсанчастини.

"Було знищено сліди на місці події, які не були зафіксовані належним чином. За результатами експертиз, всі вбивства були вчинені з відстані до 3 метрів, але на відео, які є видно, що правохоронці були вже в 50-ти метрах від тіл. Тобто відео вже зняті після вбивств. У зв'язку з цим ускладнилось розслідування", - сказав Горбатюк.

За версією Головного слідчого вбивцями можуть бути або переодягнені охоронці, або провокатори.

"Поясню чому переодягнені правоохоронці. В тіло Романа Сеника  було випущено кулю, яка використовується для зупинки транспорнгого засобу в системі МВС, вона не має вільного ходження; дані про огляд тіла Жизневського також дають підстави стверджувати, що вбивство вчинено з використанням цієї кулі. У тілі Сергія Нігояна було виявлено картедж від мисливського патрону. Ці кулі і патрон можуть використовуватися  у тих помпових рушницях, які використовував "Беркут"", - пояснив Горбатюк.

"На жаль, ми не прийшли до розкриття цих злочинів. Але на цей час в нас є суттєво звужене коло підозрюваних", - додав він.