Заява БПП про вибори в Кіровограді: Куплені голоси не можуть вирішувати долю міста на п'ять років

15 листопада 2015 року в місті Кіровограді відбувся другий тур виборів Кіровоградського міського голови. В ньому взяли участь – висуванець політичної сили "Блок Петра Порошенка-Солідарність" Андрій Райкович та самовисуванець Артем Стрижаков

"Наш кандидат переміг в абсолютній більшості виборчих округів та виборчих дільниць міста. Він отримав впевнену перемогу в Ленінському районі міста та в селищі Новому, де вже остаточно встановлені результати виборів, проте, ми з сумом вимушені констатувати, що в найбільшому районі міста, Кіровському, і всього на кількох дільницях, нашим конкурентом була організована повноцінна система з підкупу голосів виборців, яка «надійно» дає результат вже не перші вибори. Зокрема, такі факти ми зафіксували на виборчих дільницях №350861 та №350867, де спостерігається аномально вища явка виборців, по відношенню до середньої по місту, а розриви між кандидатами сягають 50%, коли в середньому по місту такі розриви коливаються в межах 10%. Протягом дня на цих ДВК, на відміну від інших дільниць, ми спостерігали збільшення явки, а також прихід груп виборців. На дільниці №350861 нашими спостерігачами було зафіксовано факт, коли член ДВК, від нашого конкурента, виписувала виборців, які ще не прийшли голосувати в окремий список і намагалася передати його голові ДВК, також від нашого опонента. На виборчій дільниці №350867 ми зафіксували масові факти незаконного голосування. Зокрема, передача бюлетенів для голосування третім особам.

З відповідними скаргами ми звернулися до Кіровської районної територіальної виборчої комісії, проте члени комісії пішли шляхом організації повторного перерахунку на скандальних ДВК, а не реагування на факти підкупу. На нашу думку, повторний перерахунок бюлетенів не може підтвердити або спростувати системний підкуп, що мав місце на цих ДВК, тому наша юридична команда звернулася в суди з відповідними позовами. Таке право нам гарантує Конституція та Закони України. І, навіть, не зважаючи на шалений тиск на суд, з боку спонсорів нашого конкурента, Кіровський районний в місті Кіровограді суд, в своїй ухвалі, визнав факти незаконного голосування на ДВК №350867. Проте, наші позовні вимоги не були задоволені в повному об’єму, тому, на разі, відповідно до чинного законодавства, ми подаємо апеляцію на це рішення і сподіваємося на справедливий і неупереджений судовий процес.

Ми переконані, що після Революції Гідності, в самому серці України, куплені голоси не повинні вирішувати долю міста на п’ять років. Брудні методи партії регіонів не припустимі в наш час. Ми солідарні і повністю підтримуємо наших колег по демократичному табору в Кривому Розі, які також борються з фальсифікаціями, що здійснювала, фактично, одна і та ж команда.

Дякуємо кіровоградцям за небайдужість і підтримку. Ми запевняємо, що захистимо кожен ваш голос та вибір кіровоградців вцілому!