Журнал Charlie Hebdo присвятив номер терактам у Парижі

У карикатурах останнього номеру французького сатиричного журналу Charlie Hebdo з'явилася реакція на трагічні події у Парижі

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російський телеканал "Дождь".

"Ми здогадувалися, що за січневим терактом послідують інші. Ми смиренно чекали, коли вони обрушаться на нас як Дамоклів меч або снаряди під час війни. Черчілль передбачав кров і сльози. І ось це сталося. Самі того не підозрюючи, парижани 2015-го року перетворилися на жителів Лондона 1940-го року, повні рішучості не піддаватися страху і не здаватися, що би не відбувалося. Ось єдина можлива відповідь терористам, щоб звести до нуля їхні спроби посіяти жах", - зазначається у редакційній колонці Лорана Суріссо (псевдонім Рісс).

На обкладинці останнього номеру журналу, присвяченого терористичним атакам у Парижі, чоловік п'є шампанське. Видно, як воно виливається через рани на його тілі. На малюнку написано "У них є зброя. Нам плювати. У нас є шампанське". 

"На іншому малюнку зображена жінка, схожа на Едіт Піаф. Напис над нею "Париж залишиться Парижем" - слова з пісні. "Я витираю склянки в своєму кафе", - говорить вона. Але ми бачимо, що в її раковині кров", - розповіла "Дождю" журналіст французької публічної радіостанції RFI Ксенія Гуліа.

"Паризькі бари під прицілом: вони намалювали пророка в кавовій гущі всередині чашки", - написано на іншому малюнку.

Крім цього, є зображення п'ятнадцятирічного підлітка. Говориться, що йому настільки набридли прищі на його обличчі, що він вирішив стати камікадзе.

"У номері дуже багато говориться про те, що життя продовжується, що потрібно дорожити своєю свободою. Є окремий матеріал про те, як відреагували на паризькі теракти в Росії. Редакція подивилася коментарі, які писали в Росії, і жахнулася зловтішанню, з яким деякі люди міркували про приєднання Франції до військової операції Росії в Сирії, і такому ж зловтішанню окремих людей, які чекають випуск з карикатурами на атаки", - розповідає Ксенія Гуліа.

Зазначається також, що одразу після терактів у Парижі редакцію Charlie Hebdo взяли під охорону поліцейські, оскільки побоювалися повторення січневих подій.

Перший малюнок, присвячений терактам, з'явився на сайті журналу 16 листопада. На зображенні намальовано привид у береті, який тримає багет, і написано, що "французи повертаються до нормального життя".

Читайте також: Хто був замовником і виконавцем терактів у Парижі