Бойовики "ДНР" досі не дали ОБСЄ верифікувати "відведену" ними зброю

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ досі не провели верифікацію важкого озброєння, яке мало бути відведене від лінії розмежування на Донбасі згідно з Мінськими домовленостями

Про це заявив на брифінгу у Києві заступник керівника СММ ОБСЄ Александр Хуг, передає Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Сторони мають також забезпечити, щоб озброєння було відведене у спеціальні безпечні місця, що відповідають визначеним критеріям. Незважаючи на те, що СММ ОБСЄ 16 жовтня розповіла, що це за критерії, сторони не спромоглися задовольнити ці критерії. З початку нового режиму 9 листопада СММ не змогла провести верифікацію відведення жодного важкого озброєння із "зони безпеки", - заявив Хуг.

За його словами, зокрема, сторони мають надати інвентарні списки озброєння, яке перебувало у так званій "зоні безпеки", звідки воно мало бути виведеним. Порушення перемир'я, у тому числі з важкого озброєння, чітко свідчить про те, що не уся зброя була відведена з так званої "зони безпеки".

"Якщо ми не знаємо, яке озброєння було у "зоні безпеки", то не можемо підтвердити відведення", - сказав він. 

Раніше повідомлялося, що спостережна місія ОБСЄ заявляє, що бойовики не дають можливості перевірити відведення важкої зброї на Донбасі.