Кандидат в президенти ФІФА хоче втулити на футболки збірних рекламу

Кандидат у президенти ФІФА південноафриканець Токіо Сексвале запропонував розміщувати на футболках національних збірних рекламу спонсорів

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на AFP.

Таким чином Сексвале має намір збільшити прибутки національних федерацій від спонсорів.

Південноафриканський бізнесмен у разі перемоги на виборах глави ФІФА має намір втілити у життя свою ініціативу, яка полягає в тому, щоб на футболках збірних дозволити розташовувати логотипи спонсорів, як це робиться в клубному футболі.

Вибори президента ФІФА відбудуться 26 лютого наступного року. Окрім Сексвале, за посаду боротимуться принц Йорданії Алі бін Аль-Хуссейн, глава Азіатської футбольної конфедерації шейх Салман бін Ібрагім Аль-Халіфа, колишній заступник генерального секретаря ФІФА Жером Шампань, генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно.

Також свою кандидатуру висунув президент УЄФА Мішель Платіні, але француза допустять до виборів лише у разі, якщо не буде подовжено термін його 90-денного відсторонення від футболу.

Раніше стало відомо, що Платіні та нинішнього президента ФІФА Йозефа Блаттера до кінця цього року можуть дискваліфікувати на тривалий термін через підозри у корупції.