Для чого Лещенко вигадав фейк про стеження. Він - злодій, - Тищенко

Соратник Григоришина депутат Лещенко вигадує фейки про Мартиненка та Яценюка, бо боїться розслідувань. Декларації свідчать, що народний депутат Сергій Лещенко ухиляється від сплати податків

Про це написала екс-голова Управління МВС із забезпечення повернення активів, одержаних злочинним шляхом Олена Тищенко, передає Еспресо.TV.

"Депутат Лещенко ухиляється від сплати податків", - написала вона.

За словами Тищенко, декларації свідчать, що депутат Лещенко боїться викриття як злісний неплатник податків, що чинить злочини щодо української держави. 

"Дохід Лещенка за межами України склав 1 118 676 гривень. Український податковий кодекс вимагає від платника податку (фізичної особи), яка отримує доходи від нерезидента та іноземні доходи, включити суму таких доходів до загального річного оподаткованого доходу і подати декларацію за наслідками звітного податкового року, а  також сплатити податок з таких доходів. Граничний термін подання податкової декларації про майновий стан і доходи – 1 травня року, що настає за звітним, а граничний термін слати податку – 1 серпня. Лещенко повинен був заплатити 15 % з задекларованих доходів, а якщо дохід перевищує 10-кратний розмір мінімальної заробітної плати – то 20% на суму перевищення", - повідомила Тищенко.

"Загальний розмір податку на прибуток за 2013-2014 рр. складає 189 691,12 гривень. Але станом на 19 листопада 2015 року жодної податкової декларації про майновий стан і доходи за 2013-2014 рр. від громадянина Лещенка С.А. до фіскальних органів не надходило, а наведені вище суми податків до бюджету України не сплачувалися", - наголошує вона.

Як доказ наводиться відповідь на запит народного депутата Тетяни Чорновол з податкової.