Нардеп Логвинський вимагає анулювати незаконний контракт про поставки електрики у Крим

Депутат "Народного фронту" Георгій Логвинський вважає незаконним підписання контракту про постачання Україною електроенергії до "Кримського Федерального округу" і вимагає покарати винних

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Інтерфакс.

"Зараз необхідно не допустити пролонгації цього неправомірного контракту, який активно лобіюють особи, пов'язані, за отриманою мною інформацією, з російським бізнесменом Костянтином Григоришиним, а всіх причетних до її підписання притягнути до кримінальної відповідальності", - заявив депутат від "Народного фронту" Георгій Логвинський на прес-конференції у четвер.

За його словами, пункт контракту, згідно з яким постачання електроенергії здійснюється "в Кримський Федеральний округ", фактично легітимізує окупаційну владу в Криму.

Сам факт внесення в міжнародний договір подібної фрази є підставою для кримінального покарання, стверджує нардеп.

Також, на думку Логвинського, неприпустимим є пункт контракту, згідно з яким "протиріччя за контрактом будуть вирішуватися виключно в російських судах".

Нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин планує продовжити договір про постачання електроенергії в Крим на наступний рік.