У Марселі терористи "ІД" напали з ножем на єврейського вчителя

Троє людей, які заявили про свою причетність до екстремістського угруповання "Ісламська держава", напали з ножем на вчителя-єврея у французькому місті Марселі

У міській прокуратурі повідомили, що наразі життю викладача нічого не загрожує, передає Еспресо.TV з посиланням на Reuters.

Прокурор Марселі Бріс Робін розповів, що три людини на двох скутерах, один з яких був одягнений у футболку із символікою "ІД", під'їхали до вчителя на вулиці.

Один з нападників показав викладачу на своєму мобільному телефоні фотографію Мохаммеда Мєра - терориста, який убив сімох людей в результаті серії атак на півдні Франції в 2012 році.

"Троє людей ображали, погрожували, а потім вдарили ножем свою жертву в руку і ногу", - зазначив прокурор.

У цей момент поряд з'явився автомобіль - і сполохані злочинці втекли з місця пригоди. Наразі поліція Марселя розшукує нападників. 

Нагадаємо, минулої п’ятниці, 13 листопада, в кількох місцях у Парижі й околицях - у концертному залі й біля кількох ресторанів, кав’ярень і футбольного стадіону - майже одночасно сталися кілька нападів зі стріляниною й підривами вибухівки на поясах смертників.

Наразі повідомляють про 129 загиблих і понад 350 поранених, серед яких багато перебувають у критичному стані.

Відповідальність за напади взяло терористичне угруповання "Ісламська держава".