ЄС розглядає три варіанти продовження санкцій проти Росії

Євросоюз підготував три варіанти продовження санкцій проти Росії, прийнятих після анексії Криму, у тому числі і продовження обмежувальних заходів на три-чотири місяці

Про це пише Еспресо.TV з посиланням на The Wall Street Journal.

"Євросоюз розглядає три основні варіанти продовження санкцій: на рік, на півроку або на 3-4 місяці. Останній варіант може бути прийнятий, щоб показати Росії, що європейський блок зауважує певні поступки у зв'язку з Україною", - йдеться в повідомленні.

ЄС ввів економічні санкції відносно Росії влітку 2014 року в відповідь на анексію Москвою Кримського півострова і підтримку Росією сепаратистів на сході України. Санкції, які були відновлені ще на півроку цього літа, включають в себе обмеження в галузі оборони та енергетики, а також перешкоджають роботі російських банків на європейських ринках.

Україна незадоволена змінами в позиції Євросоюзу. "Російська стратегія полягає у створенні сприйняття, що Захід більше не хвилює доля України. Давайте забудемо про Україну і будемо боротися з тероризмом, говорить Росія" - вважає посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Лідери ЄС обговорять санкції на саміті в середині грудня, будь-яке рішення має бути підтримано усіма представниками 28 держав.

Як повідомлялося, на цьому тижні Володимир Путін в ході саміту G20 запропонував реструктурувати український борг на $ 3 млрд, дозволивши Україні протягом трьох років виплачувати Росії по $ 1 млрд.