Fitch і Moody's підвищили кредитний рейтинг України завдяки успішній реструктуризації, - Мінфін

Підвищення суверенного рейтингу України міжнародними рейтинговими агентствами є прямим результатом проведення реструктуризації зовнішнього боргу країни

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Міністерств фінансів.

"Міністерство фінансів вітає рішення рейтингових агентств Fitch і Moody’s щодо підвищення довгострокового суверенного кредитного рейтингу України з рівня "Обмежена можливість дефолту" до рівня ССС, та з рівня Са до Саа3 відповідно.

Це підвищення є прямим та позитивним результатом проведення Україною реструктуризації зовнішнього боргу, яку було успішно завершено 12 листопада випуском нових облігацій.

Завдяки проведеній реструктуризації, Україні вдалося одразу знизити суму боргу на 3 млрд дол. США та відтермінувати виплату $8,5 млрд на період після 2018 року", - йдеться в повідомленні.

Прес-служба зазначає, що рішення агентств Fitch і Moody’s, які були ухвалені після аналогічного рішення рейтингового агентства S&P про підвищення кредитного рейтингу України, є важливим кроком до повернення України на міжнародний ринок капіталу у середньостроковій перспективі, як передбачено програмою розширеного фінансування МВФ. Підвищення кредитного рейтингу України також полегшить доступ до міжнародних кредитних ресурсів для українських компаній та банків і дозволить їм оптимізувати свою роботу на вітчизняному та міжнародному ринках.

“Це є ще одною позитивною новиною, яка засвідчує результат наших зусиль, спрямованих на забезпечення зменшення боргового тиску на нашу економіку і, таким чином, можливості повернутися до економічного зростання вже у 2016 р. Наша успішна реструктуризація боргу, забезпечення його стійкості, стабілізація обмінного курсу гривні та фундаментальні реформи у банківському секторі і в енергетиці є ключовими засадами для позитивного рішення рейтингових агентств щодо довгострокового суверенного кредитного рейтингу України. Це повідомлення засвідчує успішне просування наших реформ та посилює нашу рішучість продовжити наш поступ на цьому шляху,” - зазначила з цього приводу міністр фінансів України Наталія Яресько.