Дитяча мрія: Австралійські вчені розробили ліки на основі шоколаду

Група вчених з Австралії та Нової Зеландії розробила ліки на основі шоколаду для зниження артеріального тиску

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The New Zealand Herald.

Фахівці з американської компанії Kuka Xoco оголосили про створення шоколаду, вживання якого допомагає збільшити рівень "хорошого" холестерину в крові і знизити артеріальний тиск.

Новий засіб, до складу якого, крім какао, входить і мідазолам (багатофункціональний лікарський засіб), створювався насамперед для дітей. Мідазолам, що знижує рівень тривожності, необхідно приймати перед операціями, проте юні пацієнти часто відмовляються від ліків через їх неприємний смак. 

Додавання шоколаду ніяк не позначиться на ефективності пігулок, стверджують автори, зате прийом препарату стане більш приємним для дітей. Найближчим часом почнуться клінічні випробування шоколадних ліків.

Зараз вчені розробляють жувальну гумку з приємним смаком, одним з компонентів якої стане протиблювотний препарат ондансетрон (засіб, що використовується для придушення нудоти і блювання, що виникають внаслідок хіміотерапії). Її використання після операцій допоможе запобігти блювотним позивам після наркозу - одним із серйозних післяопераційних ускладнень. Жувальна гумка буде випробовуватися на 100 жінках старше 18 років, що пройшли операцію на молочній залозі.