Колектив Центру Довженка звернувся до президента України з відкритим листом

У Національному Центрі Олександра Довженка просять призначити Івана Козленка виконуючим обов’язки директора Центру до проведення відкритого конкурсу на вакантну посаду керівника

Про це повідомляє Еспресo.TV з посиланням на сайт Центру.

18 листопада колектив Національного Центру Олександра Довженка звернувся до президента, прем’єр-міністра та міністра культури України з листом, вимагаючи призначити Івана Козленка виконуючим обов’язки директора Центру до проведення відкритого конкурсу на вакантну посаду керівника інституції.

Співробітники Центру висловили наполегливе прохання, щоб представники влади забезпечили прозорість та чесність майбутнього конкурсу. Лист підписали всі, хто був присутній на зборах колективу: 35 з 45 співробітників Центру, трудовий колектив якого сподівається, що Петро Порошенко, Арсеній Яценюк та В’ячеслав Кириленко посприяють вирішенню конфліктної  ситуації, що склалася в державній інституції.

Нагадаємо, міністр культури вирішив не підписувати призначення в.о. директора Козленка. Тому колектив Центру звернувся за роз'ясненням до Мінкульту і не отримав його. Після цього у Центрі Довженка вирішили звернутися до президента.