Платіні судиться з ФІФА

Глава Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Мішель Платіні подав апеляцію до Спортивного арбітражного суду в Лозанні (CAS) на рішення комітету з етики Міжнародної федерації футболу (ФІФА) про його відсторонення від футбольної діяльності на 90 днів

Про це інформує офіційний представник Платіні, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ТАСС".

"Платіні офіційно подав апеляцію в CAS на рішення ФІФА про відсторонення від футбольної діяльності і, отже, просить про зняття даної санкції, яка набула чинності 8 жовтня", - сказав представник француза.

Як уже повідомлялося, 18 листопада апеляційний комітет ФІФА відхилив апеляції Мішеля Платіні на рішення комітету з етики організації про його відсторонення від будь-якої футбольної діяльності на 90 днів.

Швейцарське федеральне бюро юстиції (FOJ) 25 вересня відкрило справу проти президента ФІФА Йозефа Блаттера, який підозрюється в тому, що незаконно перерахував 2 млн швейцарських франків Платіні в 2011 році.

На початку жовтня комітет ФІФА з етики відсторонив Блаттера та Платіні на 90 днів від будь-якої діяльності, пов'язаної з футболом.

Блаттер, який очолює ФІФА з 1998 року, 29 травня був переобраний на п'ятий термін, а вже 2 червня на хвилі корупційного скандалу в ФІФА оголосив про відставку. Вибори нового глави організації повинні пройти в лютому 2016 року. Платіні є кандидатом у президенти ФІФА, але питання про його допуск на вибори буде вирішено тільки, коли з нього буде знято відсторонення.