"Голодні ігри" без переспівниці: В Ізраїлі з плакатів фільму вирізали головну героїню

З деяких постерів, які рекламують останню частину "Голодних ігор" в Ізраїлі, зникла актриса Дженніфер Лоуренс

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Variety.

В Єрусалимі і Бней-Браку вони зображують лише абстрактну вогненну корону - тобто від звичайних плакатів, що показують головну героїню Катніс Евердін з луком і стрілами в оточенні вогню, залишили тільки фон. 

У більшості ізраїльських міст, між тим, розвісили стандартні постери. Як пояснює видання, в Єрусалимі і Бней-Браку таке рішення прийняли, щоб уникнути конфлікту з ультраортодоксальними жителями. Ініціатива належить не владним структурам, а піар-організаціям, які займаються поширенням стрічки.

"На жаль, ми змушені бути обережними, через те що часто стикалися з актами вандалізму", - пояснив один з піар-менеджерів картини.

І в Бней-Браку, і в Єрусалимі справді неодноразово зривали плакати із зображеннями жінок. Ортодоксальні іудеї вважають, що образ західних жінок не відповідає моральним нормам Ізраїлю, тому будь-які їхні фотографії або картинки слід забороняти.

Фільм "Голодні ігри: Сойка-переспівниця. Частина 2 ", що розповідає про дівчину, яка очолила революцію, вийшов на екрани Ізраїлю 19 листопада. Франшиза - екранізація книжкової трилогії Сьюзен Коллінз. Перша картина з'явилася в 2012 році, друга ("Голодні ігри: У вогні") - в 2013-му.

Фільм за останньою книгою - "Голодні ігри: Сойка-переспівниця" - вирішили розбити на дві частини з релізами в 2014 і 2015 роках.