У Харкові з'являться площа Героїв Небесної сотні, вулиці Людмили Гурченко та Леоніда Бикова

Харківська міська рада прийняла рішення про перейменування назв у рамках закону про декомунізацію

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"За пропозицією Харківської обладміністрації майдан Руднєва перейменували на площу Героїв Небесної сотні", - повідомив під час виступу на сесії Харківської міськради перший заступник міського голови Ігор Терехов.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", харківський проспект Леніна перейменовують в проспект Науки, сквер Ілліча - в Новобаварський, парк Артема - в Машинобудівний.

Зазначається також, що сесія Харківської міськради у п'ятницю прийняла рішення про перейменування 173 вулиць і провулків, 4 парків і скверів, а також однієї станції метро в рамках виконання закону про декомунізацію.

Терехов зазначив також, що майже 50 вулицям запропоновано повернути початкові або тривало вживані назви - Благовіщенська, Рождественська, Шатилівська.

Крім цього, ряд вулиць і провулків носитимуть імена діячів культури та науки: артистів Леоніда Бикова та Людмили Гурченко, медиків Любові Малої і Олександра Шалімова, нобелівських лауреатів - фізика Льва Ландау та економіста Семена Кузнеця.

Стосовно 75 вулиць, які, за словами Терехова, підпадають під пряму дію закону, міськрада звернулася до Юридичної академії із проханням визначити, підпадають вони під дію закону чи ні.

Нагадаємо, сьогодні на засіданні міськради Геннадій Кернес повідомив, що на місці пам'ятника Леніну на площі Свободи не з'явиться новий монумент.