Україна вперше прийме міжнародні жіночі велогонки

Міжнародний союз велосипедистів (UCI) представив календар міжнародних змагань з шосейного велоспорту на 2016 рік, зареєструвавши рекордні 10 шосейних гонок в Україні

Серед 10 стартів буде і дві жіночі гонки, які стануть для українського велоспорту абсолютним дебютом, повідомляє Еспресо.TV.

"Двоє міжнародних перегонів - це хороший крок в правильному напрямку. У нас є одна з найсильніших велосипедисток світу Ганна Соловей, якою ми пишаємося. Ми хочемо їй допомогти і дати можливість виступати на рідній землі. До того ж їй ще потрібно кваліфікуватися на Олімпійські ігри. Також рідні старти потрібні і Ользі Шекель та іншим українським шосейницям", - каже президент Федерації велосипедного спорту України (ФВСУ) Олександр Башенко.

Обидва жіночі заїзди, що отримали від UCI категорію 1.2, відбудуться в кінці травня. З одного боку, це групова гонка Horizon Park Women Challenge, яка заявлена ​​на 28-е травня. Іншим стартом стане розділка під робочою назвою VR Women ITT. Вона стартуватиме або на Хрещатику в рамках Race Horizon Park 2016, або по трасі аматорської гонки VR120 Race, яка цьогоріч вперше відбулася у Вишгородському районі.

Крім двох дебютних жіночих стартів, UCI також зареєстрував 8 чоловічих велогонок, серед яких є і вже традиційні, і нові. Головною новинкою серед них є багатоденка Тур України, яка відбудеться між Києвом і Вінницею 31 травня - 2 червня 2016-го.

Нагадаємо, нещодавно Міжнародний союз велосипедистів нарешті викинув російську гонку з окупованої Ялти. Цікаво, що українська федерація цілий рік говорила про вкрадену в неї росіянами гонку. Та UCI відреагував на це лише після публікації в німецькій пресі та візиту Башенка до Швейцарії, в штаб-квартиру організації.