Верховну Раду обладнає фірма Бойка конгрес-системою за 7 млн грн

Фірма "Литер", яка належить екс-регіоналу Юрію Бойку, обладнає парламент сучасною конгрес-системою Bosch за 7 млн грн

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Наші гроші".

Повідомляється, що у "Віснику державних закупівель" з'явилася інформація про закупівлю обладнання для облаштування зали засідань конгрес-системою за 7,20 млн грн.

За результатами тендеру Управління справами Верховної Ради України 16 листопада замовило ПрАТ "Литер" 817 одиниць обладнання. Серед них - 7 сенсорних моноблоків Asus ET1620IUTT діагоналлю 15.6″ із моторизованими настільними ліфтами з можливістю нахилу, дві LCD-панелі Samsung ED55D діагоналлю 55″.

Повідомляється також, що Залу засідань погоджувальної ради облаштують конгрес-системою Bosch із розрахунку на головуючого та 2 заступників, 38 учасників у залі (плюс 5 запасних робочих місць), виступаючого на трибуні та оператора.

"Наші гроші" зазначають, що власниками фірми "Литер" є Валерій Кірмасов і Юрій Бойко.

Народний депутат від "УДАРу Єгор Фірсов в ефірі Еспресо.TV повідомив, що довкола тендеру ходять чутки про корупційні схеми.

"Пішли плітки про корупційні схеми, про те, що певна фірма виграла тендер. Я уже зв'язався із представниками громадськості, антикорупційного руху, і Валентина Наливайченка, ми підключили юристів", - повідомив він.

Фірсов зазначив, що планує зробити окремий депутатський запит із цього приводу.