Вже три російські атлети наплювали на заборону IAAF виступати на змаганнях

Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) поінформувала Всеросійську федерацію легкої атлетики (ВФЛА) про трьох спортсменів, які порушили заборону на участь у міжнародних змаганнях

Про це заявив генеральний секретар ВФЛА Михайло Бутов, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ВФЛА.

"Ми вже отримали від IAAF інформацію про три випадки порушення цієї заборони російськими спортсменами, які взяли участь у марафонах і пробігах 14 - 15 листопада. Ми розбираємося з цими справами і вже отримали пояснення від спортсменів. Ті переважно кажуть, що ще не знали про заборону, а організатори змагань теж або не були поінформовані, або недостатньо оперативно відреагували. Вважаю, що покарання цих хлопців не повинно бути дуже жорстким", - заявив Бутов.

За його словами, заборона на участь у міжнародних стартах не повинна торкнутися аматорів, які беруть участь у пробігах і марафонах у вільний від основної роботи час, для здоров'я або для самореалізації.

Як уже повідомлялося, ВФЛА хоче дискваліфікувати свого спортсмена Віктора Угарова, який виграв марафон у японському місті Канадзава. Угаров, попри заборону російським спортсменам виступати на міжнародних змаганнях, виграв старт через два дні після відсторонення ВФЛА.

Нагадаємо, ВФЛА попереджела про дискваліфікації російських легкоатлетів, які порушать заборону IAAF на виступ на міжнародних турнірах.

Рада IAAF 13 листопада визнала непереконливим звіт ВФЛА про боротьбу з допінгом і тимчасово призупинила членство Російської Федерації в цій міжнародній організації. Існує ймовірність, що збірна Росії з легкої атлетики не зможе взяти участь в Олімпійських іграх-2016 в Бразилії.