Євросоюз визнає виконання Києвом "безвізового плану", - комісар Йоганнес Ган

Єврокомісар із питань політики сусідства та переговорів про розширення Йоганнес Ган заявив, що Євросоюз збирається визнати виконання Києвом "безвізового плану" у грудні

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Європейську правду".

"За всіма ознаками з того, які я бачу за звітами моніторингових місій, я маю дуже велику впевненість, що це – на щастя – буде останнім звітом", - заявив єврокомісар із питань політики сусідства та переговорів про розширення Йоганнес Ган під час прес-конференції на форумі громадянського суспільства Східного партнерства.

Відповідаючи на уточнююче запитання, він зазначив, що ця оцінка стосується не лише України, а також Грузії.

Пакет законопроектів, необхідних для лібералізації візового режиму, Верховна Рада направила до Євросоюзу 12 листопада. Від європейських партнерів Україна очікує звіт із висновками.

Якщо певні норми українського законодавства викличуть у Європи застереження, то їх повернуть парламенту на допрацювання. У разі, якщо безвізовий діалог завершений, Європа оголосить, що План дій щодо лібералізації візового режиму виконаний і звіт був останній.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін нещодавно також висловив сподівання, що шостий звіт моніторингової місії з виконання Україною плану дій щодо лібералізації безвізового режиму з Євросоюзом 15 грудня буде позитивним.

У такому разі на скасування віз можна буде чекати уже влітку-восени 2016 року.