Геннадій Корбан у річницю Революції Гідності: Проти захисників і патріотів запущено репресивний конвеєр

Лідер УКРОПу Геннадій Корбан, який перебуває під домашнім арештом у Дніпропетровську, звернувся зі своєї сторінки в соцмережі до українців у зв'язку з річницею початку Революції Гідності і Помаранчевої революції

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Facebook Геннадія Корбана.

За його словами, він не стояв на Майданах ні в 2004-му, ні в 2013-2014 роках. "Я людина справи, і мене не цікавили сцени. У той час я робив те, в чому вважаю себе ефективним: надавав фінансову, організаційну та юридичну допомогу тисячам звичайних людей. Мої адвокати, відомі за багатьма резонансними процесами, намагалися звільнити сотні протестувальників, яким тоді безперервно виписували санкції – вдень і вночі", – повідомив лідер УКРОПу.

Він підкреслив, що сьогодні, незважаючи на перемогу Майдану, відбуваються аналогічні процеси – репресивний конвеєр запущено проти захисників і патріотів України.

Політик вважає, що Революція Гідності стала початком війни за незалежність України від Російської імперії, але більшість нинішніх політиків, які опинилися у владі, "не мають нічого спільного з цілями, які висував Майдан". "Вони – класичні "серфінгісти", які за допомогою дошки вискочили на патріотичну хвилю. Люди, які прийшли до влади в період боротьби за незалежність країни, повинні були, насамперед: об'єднати регіональні еліти, запустити соціальні ліфти, створити професійну армію, провести модернізацію країни. Ну і, звісно ж, – перебудувати правоохоронну систему і створити незалежну ні від кого третю владу – судову. Натомість ми маємо те, що маємо", – констатував Корбан.

Він поділився спогадами, як разом з переможцем останніх виборів мера Дніпропетровська Борисом Філатовим під час Майдану транслював на рекламних екранах своїх торговельних центрів у Дніпропетровську "5 канал" – "як символ правди і об'єктивності в епіцентрі політичного впливу Партії регіонів".

"Я пам'ятаю, як в один з тих днів, коли на дворі стояв 20-градусний мороз, Вілкул дав команду відключити електроенергію у всіх наших будівлях, підвів людей під небезпеку і фактично розморозив системи опалення. При цьому він ініціював проти нас кримінальне переслідування в одному з районних судів Дніпропетровська", – написав Корбан.

Він з жалем зазначив, що зараз спіраль історії повторюється. "І лише від нас залежить, чи зможемо ми створити парадокс, який дозволить зробити квантовий стрибок, щоб змінити хід історії України. І тоді країна нарешті займе своє унікальне місце в сучасному цивілізованому світі", – резюмував лідер УКРОПу.