Кеннет Брана і Рідлі Скотт знімуть "Вбивство у східному експресі"

Британський актор Кеннет Брана виступить режисером і виконавцем головної ролі в екранізації класичного детективу Агати Крісті "Вбивство у східному експресі" (1934)

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Variety.

Сюжет майбутньої картини обертається навколо вбивства у поїзді. За розслідування справи береться бельгійський детектив Пуаро, що змушений до прибуття потяга визначити — хто з пасажирів скоїв злочин.

Найбільш титулованою екранізацією цього сюжету є фільм Сідні Люмета 1974 року, що номінувався на шість “Оскарів” і з успіхом пройшов у прокаті.

Правнук Агати Крісті сказав, що дуже радий зацікавленню творчістю своєї прабабусі навіть через 80 років після виходу оригінального роману.

Серед продюсерів детективу називається Рідлі Скотт, а сценаристом виступив Майкл Грін, що нещодавно завершив роботу над скриптом до стрічки "Той, що біжить по лезу 2".

Найбільш відомими стрічками Кеннета Брани є “Тор” (2011) і “Гамлет” (1996). Він неодноразово номінувався на “Оскар” та був відзначений призами Венеційського кінофестивалю та Європейської кіноакадемії.