Кримські татари не дадуть нікому шансу використати їх проти незалежної України, - Чубаров

Голова Меджлісу кримськотатарського народу прокоментував події на кордоні Криму

Про це Рефат Чубаров написав на своїй сторінці у Facebook, передає Еспресо.TV

"Хтось у Києві сильно переживає через те, що військові гарнізони російських окупантів в окупованому Криму і ракетно-зенітні комплекси, спрямовані проти України та її сусідів, залишаться без електрозабезпечення... Але їм немає діла до того, що окупантами ведеться цілеспрямоване переслідування тисяч і тисяч кримських татар, українців, жителів Криму інших національностей ... У них не болить душа від того, що в катівнях карателів тужать політичні в'язні, жителі Криму - громадяни України: Ахтем Чийгоз, Алі Асанов, Геннадій Афанасьєв, Рустем Ваїт, Мустафа Дегерменджі, Руслан Зейтуллаєв, Юрій Ільченко, Олександр Кольченко, Олександр Костенко, Нурі Примов, Ферат Сайфуллаев, Олег Сенцов, Олексій Чирній", - написав він.

Він додав, що постійно перебуває на зв'язку з Іллею Ківою і Лєнуром Іслямовим. "Головне - не допустити непоправного ні з одного боку. Бачу, що практично всі, хто виступає на українських каналах і залишають коментарі в соціальних мережах, щиро співчувають кримським татарам. Але помітно пожвавилися і провокатори з окупованого Криму в надії на те, що відбудеться зіткнення", - зауважив Чубаров.

Як зазначив Чубаров, проросійські тролі "жадають картинок, що лягли б в основу чергової антиукраїнської хвилі на російських каналах. Кримські татари, як і в лютому-березні 2014 року, як і протягом усього періоду окупації Криму, не дадуть нікому навіть найменшого шансу, щоб їх дії могли б бути використані проти незалежної України, - зазначив він. - Ми вдячні всім патріотам України, хто зараз на Чонгарі, Каланчаку і Чаплинці.
Крим - це Україна! Без Криму нема України".

Нагадаємо, на кордоні з Кримом відбулися зіткнення між активістами і Нацгвардією. Постраждали близько десяти людей. На кордоні з Кримом побили журналістку ATR. До Адміністрації президента Порошенко прийшли татари і люди з Майдану