Сьогодні спливає термін, коли українці мали визначитися зі зміною комуністичних назв

Термін, коли громадяни мали визначитися зі зміною комуністичних назв на нові в рамках декомунізації в Україні, спливає сьогодні, 21 листопада 2015 року

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Згідно з законом України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", який набув чинності 21 травня 2015 року, українці мали у шестимісячний строк визначитися з перейменуванням комуністичних назв шляхом громадських слухань.

"Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським, районним державним адміністраціям, органам місцевого самоврядування у шестимісячний строк з дня набрання чинності цим Законом в установленому порядку провести громадські слухання та подати на розгляд Верховної Ради України пропозиції щодо перейменування населених пунктів, районів та областей, назви яких містять символіку комуністичного тоталітарного режиму", - йдеться у тексті документу.

Наступним кроком на шляху до зміни комуністичних назв має стати ухвалення Верховною Радою України цих змін. На цей процес Раді відведено строк у три місяці - до 21 лютого.

Тепер Верховна Рада України у тримісячний строк – до 21 лютого 2016 року - має прийняти рішення про перейменування населених пунктів та районів, назви яких містять символіку комуністичного тоталітарного режиму, з урахуванням пропозицій, поданих Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими державними адміністраціями, органами місцевого самоврядування, та рекомендацій Українського інституту національної пам'яті.