Поліція Швеції відпустила підозрюваного у підготовці теракту

Поліція випустила 22-річного чоловіка, якого підозрювали в тероризмі і затримали в четвер увечері за підозрою в плануванні нападів

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Local.

"Його більше не підозрюють у якомусь злочині", - повідомили у шведській національній прокуратурі.

Поліція безпеки у середу заочно пред'явила звинувачення Модеру Мотані Маджиду у плануванні терористичного нападу на Стокгольм, і підвищила рівень терористичної загрози до "високого" вперше в історії країни.

Маджида затримали у четвер в ході рейду в своїй квартирі на півночі Швеції.

Прем'єр-міністр Стефан Левен похвалив спецслужби за "швидкість, з якою підозрюваний був знайдений і заарештований". Тепер шведських силовиків звинувачують у некомпетентності.

Сумніви у діях поліції з'явилися в шведських ЗМІ відразу після арешту Маджида. Його профіль на Facebook свідчив, що він не зробив нічого для того, щоб приховати своє місцезнаходження або особистість. І це незважаючи на те, що його фотографії опублікували у всіх національних газетах Швеції.

Заступник головного прокурора повідомив, що не вірить, що поліція керувалася панікою через теракти в Парижі і Малі.

"Я можу тільки підкреслити, що початкові відомості та докази, які вказували проти нього, були досить серйозними", - сказав заступник головного прокурора.

Він сказав, що аналіз комп'ютера і мобільного телефону Маджида разом з його поясненнями переконав поліцейських, що він був невинний, але цього не було достатньо, щоб припинити розслідування.