Цукерберг тимчасово залишить Facebook, щоб піти у декрет

Марк Цукерберг візьме оплачувану відпустку по догляду за дитиною на 2 місяці

Про це Марк написав у своєму профілі в Facebook, передає Еспресо.TV.
  
"Це дуже особисте рішення. Я його прийняв і візьму два місяці відпустки після того, як народиться наша дочка", - написав М. Цукерберг на своїй сторінці в Facebook.

Рішення засновника Facebook незвичне для топ-менеджерів США. У своєму пості він послався на дані наукових досліджень, згідно яким рішення працюючих батьків присвятити час новонародженим дітям благотворно впливає і на дитину, і на сім'ю в цілому. Він нагадав, що всі співробітники Facebook в США можуть взяти чотири місяці відпустки по догляду за дитиною протягом року після появи дитини на світ.

Цукерберг і його дружина Прісцилла офіційно оголосили, що чекають на поповнення в сімействі у липні.

Поки невідомо, хто керуватиме Facebook під час відсутності Марка Цукерберга. За даними міністерства праці США, право на оплачувану відпустку по догляду за дитиною включене в трудові договори лише 12% працівників у приватному секторі. Однак, як пише The Telegraph, компанії Кремнієвої долини впритул зайнялися сімейним питанням, щоб залучити технічних фахівців.

Microsoft недавно збільшила тривалість декретної відпустки з 12 тижнів до 18 тижнів, Netflix надає матерям відпустку до року. Facebook і Apple пропонують співробітницям можливість безкоштовної заморозки яйцеклітин з метою продовження періоду фертильності.