Гройсман закликав нардепів розібратися із ситуацією в Кривому Розі

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман закликав нардепів створити спільну групу з представників різних фракцій для врегулювання ситуації в Кривому Розі, що виникла після місцевих виборів

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман закликав нардепів створити спільну групу з представників різних фракцій для врегулювання ситуації в Кривому Розі, що виникла після місцевих виборів.

Про це він заявив на засіданні Погоджувальної ради, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Щодо ситуації у Кривому Розі, то маємо надати цьому всебічну оцінку, сформулювати свою позицію, в тому числі, можливо, і законодавчо, бо вільні демократичні вибори є запорукою демократичного розвитку країни. Тому я би пропонував фракціям і групам парламенту внести пропозиції і, можливо, утворити спільну групу, розібратися в ситуації, що відбувається, внести свої пропозиції і рекомендації, для того щоб ми могли сприяти врегулюванню подій у Кривому Розі", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, 22 листопада у Кривому Розі на Центральній площі розпочався мітинг з вимогою скасування результатів другого туру виборів мера. Віче скликала партія "Самопоміч", кандидат від якої Юрій Милобог висувався на посаду міського голови.

Згідно з офіційними даними, в другому турі виборів переміг кандидат від "Опозиційного блоку" Юрій Вілкул.

У "Самопомочі" заявляють, що виборча комісія визнала перемогу Вілкула ще до того, як суд розглянув скарги щодо порушень на виборах.