Проти Блаттера та Платіні відкрито ще одну справу

Арбітражна палата комітету з етики ФІФА також відкрила справу стосовно президента організації Йозефа Блаттера і глави УЄФА Мішеля Платіні

Арбітражна палата комітету з етики ФІФА також відкрила справу стосовно президента організації Йозефа Блаттера і глави УЄФА Мішеля Платіні

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на офіційний сайт ФІФА.

Таке рішення було прийняте арбітражною палатою під керівництвом Ханса-Йоахіма Еккерта сьогодні на підставі доповідей, відправлених в суботу комітетом з етики ФІФА.

"Арбітражна палата уважно вивчила доповіді та вирішила порушити офіційну справу проти двох посадових осіб. У ході судового розгляду обидві сторони будуть запрошені, щоб представити свої позиції, включаючи будь-які докази щодо доповідей слідчої палати, вони можуть вимагати проведення слухань. Арбітражна палата має намір прийняти рішення стосовно високопосадовців впродовж грудня ", - йдеться в заяві.

Як наголошується в повідомленні, у зв'язку з конфіденційністю інформації і принципом презумпції невинності, поки провина не доведена, арбітражна палата не буде публікувати інформацію про санкції зі звітів слідчої палати.

Раніше швейцарське федеральне бюро юстиції (FOJ) відкрило справу проти Блаттера, який підозрюється в тому, що незаконно переказав 2 млн швейцарських франків Платіні в 2011 році. На початку жовтня комітет ФІФА з етики відсторонив Блаттера та Платіні на 90 днів від будь-якої діяльності, пов'язаної з футболом.

Апеляційний комітет ФІФА відхилив скарги Блаттера і Платіні, після чого обидва заявили про наміри звернутися до Спортивного арбітражного суду (CAS) в Лозанні.

Нагадаємо, Блаттер, який очолює ФІФА з 1998 року, 29 травня був переобраний на п'ятий термін, а вже 2 червня на хвилі корупційного скандалу в ФІФА оголосив про відставку. Вибори нового глави організації повинні пройти в лютому 2016 року. Платіні, який мав намір взяти участь у виборах, не буде до них допущений, якщо буде продовжено термін його відсторонення від футбольної діяльності.