Росія відправить до Криму електрогенератори малої потужності

Дизельні електрогенератори малої потужності для підтримки об'єктів зв'язку та населених пунктів, до яких неможлива подача електроенергії, направлять до Криму з РФ

Дизельні електрогенератори малої потужності для підтримки об'єктів зв'язку та населених пунктів, до яких неможлива подача електроенергії, направлять до Криму з РФ

Про це повідомив "віце-прем'єр" окупаційного уряду Михайло Шеремет, передає Еспресо.TV з посиланням на РИА Новости.

"У нас буквально бортом сьогодні прибуває 300 дизель-генераторів малої потужності від 5 до 10 кіловат з материкової Росії. Це для того, щоб утримати зв'язок, щоб забезпечити наші вишки, підстанції і частину регіонів живити. У нас є частина сіл, куди ми технічно не можемо передати електроенергію на такі відстані у зв'язку з технічними труднощами", - сказав Шеремет.

Він пообіцяв, що в ці села будуть перекинуті переносні дизель-генератори, щоб люди набрали води, зарядили телефони.

"Поступово ми наростимо м'язи" і вийдемо з цієї ситуації, сподіваюся, гідно. Поки нашим жителям доведеться терпіти тимчасові незручності. Ми приносимо вибачення", - додав чиновник.

Раніше повідомлялося, що без електрики в Криму залишилося 2,5 млн осіб.

У ніч на 22 листопада в районі херсонського селища Чаплинка сталися вибухи. У штабі громадянської акції блокади окупованого півострова повідомили, що "лінія електропередач, яка постачала електрику до Криму, впала і не підлягає відновленню".

У Криму 22 листопада о 00:25 сталося відключення електроенергії, що надходить на територію півострова з материкової частини України.

За даними "Крименерго", постачання електроенергії з мережі України здійснювалися в обсязі 1210 мегават. Середнє споживання електроенергії Кримом - до 1100 мегават. Зараз надходження від Національної енергетичної компанії "Укренерго" становить 0 мегават (всі чотири енерголінії відключені).