СБУ: У Херсонській та Миколаївській областях готуються теракти

Диверсанти, що діють на окупованих територіях Криму і Донбасу, мають намір здійснити теракти на об'єктах енергетики та транспортних магістралях

Диверсанти, що діють на окупованих територіях Криму і Донбасу, мають намір здійснити теракти на об'єктах енергетики та транспортних магістралях.

Про це на засіданні Кабміну заявив заступник голови Служби безпеки України Михайло Глуговський, передає Еспресо.TV.

"Ми отримали достовірну оперативну інформацію про те, що в центрах підготовки диверсійно-розвідувальних груп, які діють на території окупованого Криму, а також так званих ЛНР-ДНР і в Ростовській області ведеться підготовка спеціальних груп з метою здійснення терористичних актів на об'єктах енергетики та автомобільних і транспортних магістралях Херсонській та Миколаївській області ", - сказав він.

За словами Глуговського, метою терактів є дестабілізація ситуації в Україні, компрометація української влади та нанесення економічної шкоди.

СБУ спільно з МВС та Держприкордонслужбою вживають заходів для посилення фільтраційного режиму, а також проводять оперативно-розшукові заходи для виявлення та недопущення проникнення на українську територію диверсійно-розвідувальних груп. Також ведеться робота з контролю оперативної обстановки навколо ліній електропередач.

"На сьогоднішній день ситуація там стабільна, залишилося виявити, чи не чи закладені вибухові пристрої в інші опори", - додав Глуговський.