Шокіна попросили перевірити, як Касько отримав дві службові квартири та ділянку

Нардеп від "Батьківщини" Ігор Луценко звернувся до генпрокурора Віктора Шокіна із проханням перевірити правомірність отримання його заступником Віталієм Каськом двох квартир і земельної ділянки

Нардеп від "Батьківщини" Ігор Луценко звернувся до генпрокурора Віктора Шокіна із проханням перевірити правомірність отримання його заступником Віталієм Каськом двох квартир і земельної ділянки.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Цензор.НЕТ.

Народний депутат Ігор Луценко ("Батьківщина") звернувся із запитом до генпрокурора Віктора Шокіна з проханням перевірити законність набуття замом генпрокурора Віталієм Каськом і членами його сім'ї прав на нерухоме майно та у разі виявлення порушень притягнути винних до відповідальності.

Луценко стверджує, що має документи на підтвердження того, що Касько двічі отримував службове житло від Генпрокуратури, яке згодом було приватизовано.

У депутатському запиті Луценка зазначається, що у 2002 році Касько було надано однокімнатну квартиру площею 49, 5 кв.м. Квартиру оформили на Каська і його матір, яка не проживала в Києві і не потребувала поліпшення житлових умов, оскільки постійно проживала в трикімнатній квартирі у Львові.

У 2004 році квартира була приватизована матір'ю Касько.

Вдруге Касько отримав службове житло площею 155 кв. м у 2010 році в новобудові на бул. Дружби Народів. Квартира була оформлена на нього, його матір, сестру і діда, які не проживали в Києві. У 2014 році Касько одноосібно приватизував квартиру.

Луценко зазначає, що Касько користувався квартирою, яка надавалася як службова, вже після звільнення із ГПУ.

Також депутат звертає увагу на земельну ділянку площею 1819 кв. м, яка знаходиться у власності Каська.

Підставою для набуття права власності є договір дарування від 2009 року, але в цей час Касько працював в Генпрокуратури, тому інформація вимагає перевірки на предмет законності набуття ділянки.

Луценко уточнює, що прийняття подарунків службовими особами (в Реєстрі речових прав на нерухоме майно вказана вартість ділянки 1 млн 160 103 грн ) може свідчити про отримання ними неправомірної вигоди.