У Керчі дітей евакуюють з інтернату

Дітей з Керченської республіканської школи-інтернату, де напередодні дітям готували їжу на вогнищі, мають намір евакуювати зі знеструмленого міста

Дітей з Керченської республіканської школи-інтернату, де напередодні дітям готували їжу на вогнищі, мають намір евакуювати зі знеструмленого міста

Про це повідомила на селекторній нараді російський міністр освіти Криму Наталія Гончарова, передає Еспресо.TV з посиланням на kerch.com.

54 дитини зі школи-інтернату школи у вівторок 24 листопада перевезуть в інтернат, розташований у селі Танкове. Вони там пробудуть "до нормалізації енергопостачання Криму".

Напередодні директор Керченської республіканської школи-інтернату Кароліна Романець повідомила місцевих журналістів, що через відсутність електропостачання дітям готували їжу на вогнищі. Вона додала, що міністерство освіти Криму проінформоване про ситуацію, і що досягнута домовленість з військовими про виділення інтернату польової кухні.

У той же час, ще один інтернат у Керчі, розташований на вулиці Чкалова, не може забезпечити евакуацію вихованців. Керівництво інтернату просить батьків забрати дітей по домівках.

Раніше повідомлялося, що без електрики в Криму залишилося 2,5 млн осіб.

У ніч на 22 листопада в районі херсонського селища Чаплинка сталися вибухи. У штабі громадянської акції блокади окупованого півострова повідомили, що "лінія електропередач, яка постачала електрику до Криму, впала і не підлягає відновленню".

У Криму 22 листопада о 00:25 сталося відключення електроенергії, що надходить на територію півострова з материкової частини України.